Україна виграла у Росії суд стосовно продажу Промінвестбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виграла у Росії суд стосовно продажу Промінвестбанку

Фондовий ринок
755
Київський апеляційний суд відмовився задовольнити заяву російської держкорпорації ВЕБ.РФ (Внєшекономбанк) про те, що Україна в особі Міністерства юстиції повинна зупинити примусовий продаж 99,77% акцій Промінвестбанку, які були зареєстровані на ВЕБ.РФ, і не робити будь-які еквівалентні дії щодо акцій Промінвестбанку.
Як повідомляє Finbalance, Київський апеляційний суд погодився з доводами Мін’юсту, що рішення арбітра Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма було винесено за суперечкою, яка не підпадає під умови арбітражної угоди, а значить, “арбітр не мав юрисдикції виносити рішення проти держави Україна в цій справі”.
Крім того, суд підкреслив, що Україна була позбавлена ​​можливості розлого викласти свою позицію у справі з не залежних від неї причин і які й не могли бути нею усунені.
При цьому, судді вважають, що визнання і виконання цього рішення Стокгольмського арбітражу “суперечить публічному порядку України”.
У суді також підкреслили, що визнання і звернення до виконання рішення арбітра перешкоджає державі забезпечити виконання арбітражного рішення Арбітражного суду Гааги за позовом ТОВ “Еверест Істейт” та інших проти Російської Федерації.
Нагадаємо, 11 лютого 2020 року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов Промінвестбанку до відділу примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби, заборонивши проведення аукціону з продажу 97,7726% акцій ПІБу, який мав відбутися того ж дня.
Як відомо, в серпні 2019 року Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма в ході розгляду інвестиційної суперечки між російським Внєшекономбанком (ВЕБ) і Україною про експропріацію дочірнього банку держкорпорації – “Промінвестбанку” (ПІБ) – заборонив Україні продавати акції ПІБу і зобов’язав відшкодувати ВЕБу понесені арбітражні витрати.
14 серпня 2019 року Господарський суд міста Києва залишив без розгляду позовну заяву “Промінвестбанку” до фондової біржі ПФТС про визнання протиправним та припинення проведення аукціону та надав позивачу п’ятиденний термін для усунення недоліків позовної заяви.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас