В Україні почастішали випадки блокування реєстрації ПДВ накладних, - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почастішали випадки блокування реєстрації ПДВ накладних, - ЄБА

Казна та Політика
454
В Україні останнім часом почастішали випадки блокування реєстрації ПДВ накладних та розрахунків коригування до них, повідомила прес-служба Європейської бізнес асоціації (ЄБА) з посиланням на дані представників бізнесу. У переважній більшості причини блокування не вказуються.
Не зазначається також, які саме додаткові документи потрібні для розблокування таких накладних або розрахунків коригування. Як приклад у вирішенні проблеми може бути зазначено відсутність коду Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності або коду виду діяльності в таблицях даних платника податків.
Більше того, таблиці містять саме ті коди, які нібито відсутні.
При цьому зазначено, що критерії ризиковості платника ПДВ затверджені постановою Кабміну №1165, яка містить низку суперечливих норм, в тому числі надає можливість Державній податковій службі (ДПС) в ручному режимі блокувати реєстрацію податкових накладних.
“Крім того, при блокуванні накладної в рішеннях ДПС не зазначається, в чому саме полягає ризикованість платника податків. При цьому всі наступні накладні платника податків в автоматичному режимі блокуються, і компанія в автоматичному режимі отримує квитанції про зупинку реєстрації всіх податкових накладних / розрахунків коригування”, – кажуть в ЄБА.
За інформацією представників українського бізнесу, блокування відбувається навіть тих накладних, які не належать до тієї операції, яка, на думку контролюючого органу, є ризикованою без пояснення причини.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас