"Нічого приголомшливого не буде": в Раді пояснили, коли приймуть бюджет-2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нічого приголомшливого не буде": в Раді пояснили, коли приймуть бюджет-2021

Казна та Політика
322
Верховна Рада повинна проголосувати в першому читанні за схвалений урядом проект держбюджету-2021 до 20 жовтня, а до 1 грудня документ має бути прийнятий. Такі вимоги передбачені нормами бюджетного кодексу.
“Давайте не забігати вперед, цього тижня нічого карколомного не буде”, – заявив голова фінансового комітету ВР, нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев, передає “Інтерфакс-Україна”.
Він також додав, що, на його думку, нічного голосування за бюджет цього разу чекати не варто. Особливо це стосується першого читання.
“Я не очікував би бюджетної ночі, особливо у вересні. Те, що ми будемо розглядати цього тижня – це внесення бюджету до Верховної Ради – ми його навіть не голосуємо. Перше читання буде до 20 жовтня. До 1 жовтня депутати повинні внести поправки і пропозиції до проекту бюджету збалансованого, бюджетний комітет їх аналізує, і тільки до 20 жовтня ми його голосуємо в першому читанні, у другому читанні – до 20 листопада, до 1 грудня бюджет повинен бути прийнятий – це норми бюджетного кодексу”, – пояснив Гетманцев.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас