Ілон Маск анонсував перший «серйозний» політ космічного корабля Starship — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск анонсував перший «серйозний» політ космічного корабля Starship

Технології&Авто
750
Американський космічний корабель Starship нещодавно провів успішний “стрибок” на висоту 120 метрів, але компанія вже готується до більш просунутої стадії випробувань свого дітища.
За заявою голови SpaceX Ілона Маска, наступний політ здійснить наближена до фінального дизайну версія апарату, а повертатися на землю йому доведеться з набагато більш значної висоти.
За словами бізнесмена, компанія закінчила першу фазу тестових польотів Starship. Розробка прототипу корабля з кодовою назвою SN8 буде завершена вже через тиждень, і після завершення статичних випробувань SpaceX спробує зробити пуск космічного корабля на висоту близько 18 кілометрів.
Точна дата запуску SN8 поки що невідома, оскільки підготовка і низка наземних випробувань може зайняти деякий час. Проте відомо, що SpaceX запросила дозвіл на висотний політ ще на початку лютого поточного року.
Очікується, що політ на 18-кілометрову висоту стане першим етапом для компанії SpaceX на шляху до реалізації проєктів, пов’язаних з космічним туризмом і міжпланетними подорожами.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас