Києву потрібна нова стратегія у нових умовах, бо світ змінився - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києву потрібна нова стратегія у нових умовах, бо світ змінився - Кличко

Казна та Політика
388
Столиця і столичний регіон є фінансовим інвестиційним центром з великим потенціалом.
Про це заявив Віталій Кличко на INVEST IN KYIV FORUM 2020.
“Нашим основним завданням є максимальна реалізація цих потенціалів. Пандемія припинила чимало транспортних потоків між країнами та показала можливість розвитку і підтримки локальних виробників. З метою економічної безпеки містам необхідна можливість функціонувати автономно, тому локалізація економіки столичного регіону має стати прикладом подолання наслідків пандемії”, – зазначив мер Києва.
Мер пояснив, що столиця створює багато робочих місць. А бізнес — це чи не основна складова економіки України, тому влада намагається завжди підтримувати цей сегмент.
Столичний мер нагадав, що Київрада ще на початку карантину надала пільги у 50% для малого і середнього бізнесу на оплату оренди комунального майна та звільнила підприємців від сплати ЄСВ.
“Сьогодні Києву потрібна нова стратегія у нових умовах, бо світ змінився. Ми сподіваємося, що Київ відіграє свою роль в економічному розвитку всієї країни: столиця забезпечує 20% ВВП всієї України. Частка прямих інвестицій тут становить 50%”, – наголосив Віталій Кличко.
Мер заявив, що дуже пишається програмами та результатом роботи Kyiv Smart City, і наголосив на тому, що не кожне європейське місто має такий прогрес в розвитку смарттехнологій для городян.
Які подальші плани:
  • розбудова інфраструктури та об’єднання громад Києва;
  • створення потужного мегаполіса із потужними умовами для роботи й відпочинку мешканців;
  • створення умов для інвестицій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас