Кличко назвав суму планових надходжень, яку недоотримав бюджет Києва з початку пандемії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко назвав суму планових надходжень, яку недоотримав бюджет Києва з початку пандемії

Казна та Політика
226
З початку пандемії нового коронавірусу бюджет Києва недоотримав понад 1 млрд грн планових надходжень, повідомив мер Києва Віталій Кличко.
“На початку цього року в Києві було зареєстровано 434 тис. ФОП – це суб’єкти підприємницької діяльності. Єдиний соціальний внесок до місцевого бюджету сплатили тоді 346 тис., майже на 100 тис. менше. З початку пандемії 100 тис. ФОП Києва нічого не заробили і не виплатили до бюджету міста. Місто недоотримало, можете собі уявити, понад 1 млрд. гривень планових надходжень”, – сказав він на Київському безпековому форумі рівних прав і можливостей в четвер.
Кличко підкреслив, що пандемія серйозно вразила економіку столиці.
“Ми стримали першу хвилю пандемії. Зараз насувається друга хвиля. На жаль, коронавірус серйозно вразив економіку нашого міста, і найбільше від цього постраждали малий, середній бізнес, сервісні компанії, креативні індустрії, торгівля, туризм. Кияни також втратили більшу частину доходів, а місто також втратило більшу частину податків”, – пояснив він.
За словами мера Києва, за час пандемії отримали допомогу 60 тис. сімей у місті.
“60 тис. сімей: мами, які самі виховують дітей з інвалідністю, хворі, одинокі люди похилого віку, кияни, які втратили роботу і не мали чим годувати дітей, отримали допомогу від міста. Також отримали допомогу від міста і підприємці”, – зазначив Кличко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас