NVIDIA оголосила про купівлю ARM за $40 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NVIDIA оголосила про купівлю ARM за $40 млрд

Фондовий ринок
568
Минулий тиждень видався досить багатим на великі і доволі несподівані анонси, але цей обіцяє стати ще більш насиченим і цікавішим. У ніч на 14 вересня з’явилося офіційне підтвердження інформації, що з’явилася напередодні, про продаж британського розробника процесорних мікроархітектур ARM графічному чіпмейкеру NVIDIA.
Про те, що SoftBank шукає покупця для бізнесу ARM Holdings, стало відомо в липні. У числі потенційних покупців спершу називалася Apple, що цілком логічно, враховуючи прийдешній перехід купертинівського гіганта з процесорів Intel на CPU власної розробки на базі архітектури ARM. Пізніше з’явилися повідомлення, що NVIDIA сповнена рішучості придбати активи ARM Holdings, плануючи розрахуватися грошовими коштами та акціями.
Проти продажу ARM компанії NVIDIA виступив співзасновник ARM, назвавши потенційну угоду “великою помилкою”, а останні повідомлення вказували, що якщо продаж ARM і відбудеться, то не NVIDIA, а консорціуму з декількох компаній, в який може увійти і Samsung. Проте саме NVIDIA виступила одноосібним покупцем ARM.
Сума угоди – 40 мільярдів доларів. Це помітно менше від передбачуваної суми в $52 млрд, яку, як говорилося в більш ранніх повідомленнях, співзасновник SB Масайосі Сон планував виручити від продажу активів. Але це все одно є одним з найбільших придбань в історії в напівпровідниковій галузі.
NVIDIA виплатить Softbank 12 мільярдів доларів грошовими коштами і ще 21,5 мільярда — своїми акціями. За умови досягнення ARM певних цілей, NVIDIA виплатить додатково ще 5 мільярдів доларів. Ще 1,5 мільярда в акціях отримають співробітники ARM. Разом виходить 40 мільярдів доларів.
ARM продовжить працювати як незалежний підрозділ Nvidia. Штаб-квартира розробника процесорних архітектур залишиться у Великобританії, а сама компанія “продовжить використовувати свою модель відкритого ліцензування, зберігаючи при цьому глобальний нейтралітет клієнтів”.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас