Експрезидента "Укрбуду" Микитася залишили під вартою з можливістю 100 мільйонів застави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експрезидента "Укрбуду" Микитася залишили під вартою з можливістю 100 мільйонів застави

Фондовий ринок
503
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії ексдепутата і колишнього президента “Укрбуду” Максима Микитася під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 100 мільйонів гривень.
Про це повідомляє Апеляційна палата ВАКС у Facebook.
Суд відмовив у задоволенні поданих апеляційних скарг та залишив у силі рішення слідчого судді від 3 вересня.
Повідомляється, що таке рішення Апеляційна палата ВАКС винесла 14 вересня за результатами розгляду апеляційних скарг прокурора і захисника підозрюваного.
3 вересня суд продовжив Микитасю запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 жовтня з можливістю внесення 100 мільйонів гривень застави.
Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень. У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.
У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник будувала на околиці Києва, біля станції метро “Червоний хутір”.
4 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень. 22 жовтня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорсуду заарештувала Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу з 5,5 до 80 мільйонів гривень.
25 жовтня 2019 року За Микитася внесли заставу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас