У Boeing випробували безпілотники під керуванням штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Boeing випробували безпілотники під керуванням штучного інтелекту

Технології&Авто
407
Компанія Boeing Australia «навчила» безпілотний літак виявляти проблеми, приймати рішення і діяти під час автономної місії.
Успішна політна випробувальна місія була частиною річного проекту з розвитку безпілотних технологій в Австралії, розповіли в Boeing.
«Ми розробляємо методи машинного навчання в лабораторних умовах з кількома безпілотними літальними апаратами», — сказала Емілі Хьюз, директор Boeing Phantom Works International.
«Ми ефективно навчили безпілотні системи поводитися і вчитися за допомогою моделювання, щоб вони могли виявляти ціль в реальному світі, а потім приймати рішення діяти або реагувати на навколишнє середовище», — додала вона.
Ця технологія особливо важлива для місій спостереження і розвідки.
«Під час льотних випробувань ми побачили здатність літака самостійно виявляти і класифікувати цілі; спланувати маршрут на борту безпілотної системи; потім динамічно координувати свої дії з пілотованими і безпілотними платформами для виконання місії», — сказала Хьюз.
Тести проводяться для Сил оборони Австралії, яким необхідні поліпшені можливості визначення місця розташування та ідентифікації цілей в перевантажених і складних умовах.
Безпілотники самостійно коректували свій політ таким чином, щоб отримати кращий огляд виявлених цілей для більш точної їх класифікації. Інші подробиці випробувань не уточнюються.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас