Держава виплачує 80 млрд грн субсидій з податків, - голова підкомітету Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава виплачує 80 млрд грн субсидій з податків, - голова підкомітету Ради

Казна та Політика
270
Держава виплачує субсидії на 80 млрд грн, вираховуючи їх з податків, але частину цієї суми можна направити і на розвиток економіки.
Про це в коментарі UBR.ua розповіла голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Людмила Буймістер (фракція “Слуга народу”).
За її словами, головним результатом політики субсидування є те, що споживач розуміє, скільки держава оплачує за нього виробнику електроенергії або постачальнику тих чи інших комунальних послуг. При цьому сума субсидій становить на рік 80 млрд грн, які вираховуються з податків, оскыльки інших джерел фінансування у держави немає.
“Питання підвищення або непідвищення тарифів – це питання суспільного договору споживачів і держави. Тому ми спочатку споживачеві повинні сказати: дивіться, Країна оплачує за вас всього 80 млрд грн на рік. Тепер або ви говорите, що ви з цим згодні, і держава далі оплачує за вас ті 80 млрд грн, які вона забирає з податків, тому що інших джерел фінансування немає. І тоді ми можемо тарифи не підвищувати… Або ми повинні домовитися, що все-таки держава, наприклад, фінансує частину з цих 80 млрд, а на решту ми шукаємо тарифні механізми для компенсації”, – розповідає голова підкомітету.
За її словами, якась частина коштів може бути спрямована на підвищення якості управління на ринку з метою відрегулювати ринкові ціни таким чином, щоб в них були закладені механізми соціальних гарантій.
“Дуже багато є різних механізмів, але проблема сьогоднішня в тому, що всі ці механізми закладені в цей ПСО, і ніхто не розуміє, як він працює. Ніхто не розуміє, де і як ці кошти розподіляються, а монетизацією ми просто показуємо: ось стільки держава оплачує. Що ви хочете з цим робити, давайте про це розмовляти”, – говорить Буймістер.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас