Mastercard запустить віртуальне середовище для тестування національних цифрових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard запустить віртуальне середовище для тестування національних цифрових валют

Фінтех і Картки
333
Фінансова корпорація Mastercard представила віртуальне середовище для тестування цифрових валют центральних банків (CBDC).
Про це повідомляється в прес-релізі.
Проект являє собою контрольоване середовище, в якому банки можуть моделювати випуск національних цифрових валют. Результатом стане оцінка їх сумісності з існуючою платіжною екосистемою і практичність використання CBDC.
«Ця нова платформа підтримає центральні банки в прийнятті рішень щодо розвитку місцевої та регіональної економіки», – заявив віце-президент з цифрових активів і блокчейн-продуктів Mastercard Радж Дхамодхаран.
У Mastercard не уточнили, яке програмне забезпечення використовується в проекті. Відомо лише, що в ньому задіяна технологія розподіленого реєстру.
Раніше незалежні аналітики з інституту dGen припустили, що протягом десяти років від трьох до п’яти країн повністю відмовляться від фіату на користь національних цифрових валют. Точних тверджень автори звіту не наводять, але вказують на Китай і Багамські острови.
За даними Банку міжнародних розрахунків, на початок 2019 року дослідженнями в сфері CBDC займалися 70% центральних банків. Такий інтерес пояснюється посиленням конкуренції і фінансової інклюзивності, а також розширенням інструментів фіскальної політики.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас