BOE показала розумні шибки-дисплеї для автомобілів, поїздів і будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BOE показала розумні шибки-дисплеї для автомобілів, поїздів і будинків

Технології&Авто
570
Китайська компанія BOE, один з найбільших виробників дисплеїв у світі, представила незвичайні панелі: ступінь їх затемнення можна регулювати сенсорним введенням або голосовими командами. У технології особливий потенціал в автомобілебудуванні.
BOE запевняє, що в порівнянні з аналогічними рішеннями її LCD-панелі мають низку переваг, серед яких висока прозорість і більш швидкий відгук при меншому енергоспоживанні. Крім того, у панелей є функції звуко- і теплоізоляції та захист від ультрафіолету. Затемнення відбувається за рахунок керування обертанням молекул барвника, для цього змінюється напруга, що подається.
Компанія показала кілька прикладів застосування нових панелей. Так, з них можна виготовити люк або вікна автомобіля. На екрані може відображатися корисна інформація, така як час або прогноз погоди, а при бажанні користувач зможе свайпом змінити ступінь затемнення. Крім того, повідомляється і про можливість голосового управління.
BOE показала розумні шибки-дисплеї для автомобілів, поїздів і будинків
За словами представників BOE, нові екрани можуть використовуватися не тільки при конструюванні автомобілів, але і поїздів, кораблів і літаків. Знайдуть застосування вони і при будівництві будівель. Наприклад, скляний дах або звичайні вікна можна замінити на такі розумні панелі, щоб жителі регулювали їх затемнення, зменшуючи тим самим вплив сонця.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас