"Нафтогаз" представив нові тарифи для бізнесу та населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" представив нові тарифи для бізнесу та населення

Енергетика
1688
Група “Нафтогаз” представила нові тарифні плани для бізнесу та населення, розроблені з урахуванням профілю споживання клієнта.
Про це повідомляє пресслужба НАК “Нафтогаз України”.
“Група Нафтогаз пропонує для бізнесу тарифи «Річний», «Квартальний» та «Місячний», які допомагають сформувати портфель закупівель і повністю вдовольнити потреби у природному газі”, – ідеться в повідомленні.
Тарифи розроблені з урахуванням профілю споживання клієнта:
  • тариф «Річний» найкраще підходить для газопостачальних компаній (газзбути): врахування середнього профілю за п’ять років, прив’язка до щоденних котирувань газового хабу NCG, різні умови оплати (передоплата, постоплата, подекадна оплата);
  • з вересня 2020 року тариф «Квартальний» буде доступний на четвертий квартал 2020 року і на перший квартал 2021 року лотами до 150 тис. куб. м у рамках торгів на Українській енергетичній біржі (УЕБ). Ціна газу фіксується в момент заключення угоди на біржі та буде незмінною весь квартал, а газ буде постачатись рівними частинами протягом кварталу;
  • тариф «Місячний» доступний у вигляді лоту до 50 тис. куб. м на УЕБ, з фіксованою ціною протягом місяця. Замовити газ у рамках тарифу «Місячний» можна з поставкою у поточному місяці, на місяць вперед і на два місяці вперед.
“Нафтогаз готовий постачати природний газ всім учасникам ринку в Україні і максимально закрити потреби в ресурсі. Для цього ми підготували пропозиції різних обсягів, із прив’язкою як до європейських хабів, так і до української біржі. Ми працюємо з різними видами оплати – передоплата, постоплата, подекадна оплата, щоб кожен клієнт міг обрати зручний для себе спосіб”, — підсумував директор дивізіону “Нафтогаз Комерція” Віллем Коппульс.
Для населення доступні два тарифи:
  • за умовами «Місячного» тарифу, ціна газу змінюється щомісяця, залежно від коливань ціни на ринку. Оплата за спожитий газ відбувається наступного місяця після поставки;
  • за умовами «Річного тарифу», ціна та розрахунковий обсяг споживання газу фіксується під час заключення договору. Споживач щомісяця сплачує фіксовану суму за газ протягом року, а у випадку, якщо використає менше запланованого обсягу газу, в кінці року зекономлена сума повернеться на його рахунок.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас