Xiaomi придумала «рогатий» смартфон з двома двосторонніми висувними камерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi придумала «рогатий» смартфон з двома двосторонніми висувними камерами

Технології&Авто
658
Патентний портфель Xiaomi поповнила незвичайна розробка, пов’язана з конструкцією висувної фронтальної камери для смартфонів.
На відміну від звичного «перископа» компанія запропонувала використовувати неординарний здвоєний модуль, об’єктиви якого рознесені в боки і висуваються з корпусу пристрою під кутом на манер крил метелика.
Згідно з документом, в момент, коли камера виїжджає з корпуса пристрою, датчики розташовуються на протилежних сторонах спеціальних тримачів. Особливість конструкції полягає в тому, що подібний механізм передбачає розміщення як фронтальної, так і основної камер. Таким чином на тильній стороні пристрою немає необхідності встановлювати будь-який додатковий модуль – вона може бути повністю гладкою і позбавленою виступів.
Xiaomi придумала «рогатий» смартфон з двома двосторонніми висувними камерами
Крім того, встановлення фронтальної камери виключає і необхідність в вирізах на дисплеї, за рахунок чого рамки пристрою можуть бути дуже вузькими. При цьому на запропонованому Xiaomi рішенні всього чотири датчики: по два на кожну сторону. Світлодіодний спалах виробник пропонує розміщувати на корпусі під модулем, що виїжджає.
Xiaomi придумала «рогатий» смартфон з двома двосторонніми висувними камерами
Поки невідомо, чи планує компанія випускати такий смартфон. Проте патентне відомство офіційно зареєструвало дизайн гаджета – можливо, з часом така конструкція буде реалізована в одному з серійних пристроїв бренду.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас