Резерви під списання $350 млн Суркісам відсутні, це прямий "мінус" в капітал - член наглядової ради ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резерви під списання $350 млн Суркісам відсутні, це прямий "мінус" в капітал - член наглядової ради ПриватБанку

Фондовий ринок
520
Державний ПриватБанк (Київ) не створював додаткові резерви по судовій суперечці з компаніями братів Суркісів, примусове стягнення $350 млн призведе до зменшення капіталу банку і недонадходжень до держбюджету на таку ж суму, заявив заступник голови наглядової ради ПриватБанку Артем Шевальов.
“Щодо вчорашнього кричущого в своєму правовому нігілізмі рішення Печерського суду про стягнення 10 млрд грн з державного ПриватБанку на користь шести британських компаній, пов’язаних з Суркісами (…) Це списання за неіснуючими депозитними договорами, відповідно жодних резервів бути не може, це прямий “мінус” 10 млрд грн в капітал”, – написав він у Facebook в четвер.
Шевальов підкреслив, що примусове списання не позначиться на поточному фінансовому стані банку, але скоротить можливість кредитування, прибуток і відповідно, дивіденди, які ПриватБанк заплатить до держбюджету наступного року.
Радник керівника Офісу Президента України з банківських питань Вікторія Страхова зазначила, що резерви, сформовані в другому кварталі 2020 року в звітності Приватбанку, розраховані на виплати за єврооблігаціями, які потрапили під bail-in.
“Це не під bail-in по Суркісах, це під bail-in по неколомойській частині євробондів. Тож згодна з Артемом Шевальовим, в разі стягнення депозитів Суркісів це буде прямий вплив на капітал”, – написала вона в Facebook.
Як повідомлялося, ПриватБанк у другому кварталі сформував резерви під юридичні ризики в розмірі 6,832 млрд грн.
Печерський райсуд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов’язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розміщені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас