Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 6%

Кредит&Депозит
553
Правління Національного банку ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних.
Про це повідомляється на сайті НБУ.
Збереження м’якої монетарної політики підтримає економічне відновлення в умовах помірної інфляції та високої невизначеності щодо подальшого перебігу пандемії в Україні та світі.
“Утримання ключової ставки на рівні нижче нейтрального свідчить про стимулюючий характер монетарної політики і залишає простір для подальшого зниження відсоткових ставок в економіці”, – ідеться в повідомленні.
Попередні зниження облікової ставки продовжують відображатися у динаміці ринкових ставок. Так, вартість державних залучень у національній валюті і ставки за гривневими депозитами вже перебувають на рекордно низьких рівнях. Триває також здешевлення кредитних ресурсів. До того ж Національний банк активізував нормотворчу діяльність, спрямовану на спрощення умов для розвитку кредитування, а також роботу зі зниження частки поганих кредитів у банківській системі. Це підтримає тренд на здешевлення кредитів для бізнесу і населення.
Подальша монетарна політика Національного банку залежатиме насамперед від розвитку ситуації з поширенням COVID-19.
У поточній ситуації облікова ставка на рівні 6% спрямована на забезпечення балансу між досягненням помірної інфляції та стимулюванням економіки. Однак, якщо негативний вплив коронавірусу на внутрішній попит та ділову активність посилиться, Національний банк буде готовий надати економіці додатковий імпульс для пожвавлення.
Натомість на ймовірне посилення інфляційних ризиків у 2021 році Національний банк може відреагувати інструментами монетарної політики.

Довідка Finance.ua:

  • 23 липня 2020 року Правління Національного банку України ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін – на рівні 6%.
  • Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 8% до 6% з 12 червня 2020 року.
  • 23 квітня Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 8%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас