Шмигаль розповів про проблеми програми «5-7-9%» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів про проблеми програми «5-7-9%»

Кредит&Депозит
688
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю The Page розповів про те, які проблеми є у державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».
За його словами, потрібен час для комунікації цих програм і для того, щоб люди до них звикли, оскільки вони були новими у кризових умовах коронавірусу.
«Програма готова, гроші лежать, а кредити, наприклад, не рефінансуються або їх не отримують. Доводилося доходити до рівня виконавців у банках і дивитися, які причини, в чому затримки з видачею таких кредитів, чому вони не мають попиту, а також усувати ці причини», – каже прем’єр.
За словами Шмигаля, тільки зараз програма набрала тих обертів, яких вона повинна була набрати ще в травні-червні. Він також додав, що сьогодні бізнес задоволений, що подібні програми існують.
Варто зазначити, що з моменту запуску програми її кілька разів було видозмінено. Прем’єр пояснює, що держава змінила її філософію: з’явилася можливість рефінансування працюючих кредитів для того, щоб малий і середній бізнес отримали так звані кредитні канікули, тобто звільнення від сплати тіла кредиту і сплати відсотків.
«Сьогодні ця програма набрала обертів. Уже видано кілька тисяч кредитів. Загалом пакет кредитів малого та середнього бізнесу — 70 млрд грн, з яких 4,9 млрд грн фактично рефінансовано», — резюмував Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • У межах програми доступних кредитів для малого і середнього бізнесу «5-7-9%» до кінця 2020 року підприємцям можуть бути видані позики на понад 9 млрд грн.
  • Серед популярних причин відмови в отриманні доступних кредитів заступниця директора департаменту розвитку корпоративного бізнесу та МСБ Кредобанку Наталія Згоба називає незадовільний фінансовий стан потенційних позичальників.
  • В рамках програми “Доступне кредитування 5-7-9%” майже 60% позик отримали фермери.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас