Падіння в базових галузях економіки України сповільнилося майже вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння в базових галузях економіки України сповільнилося майже вдвічі

Казна та Політика
302
У липні 2020 року падіння індексу виробництва базових галузей (ІВБГ) сповільнилося до 5,3% р/р. Це в 1,8 разу менше, ніж у червні (9,6%).
Про це йдеться в “макроекономічному і монетарному огляді” Національного банку (серпень 2020 року).
Як наголошується в огляді, активне відновлення споживчого попиту на тлі зростання доходів населення і поліпшення споживчих настроїв зумовило прискорення зростання роздрібної торгівлі (до 8,5% р/р). Додаткову підтримку роздрібній торгівлі, а також харчовій промисловості надавала переорієнтація на Внутрішній туризм на тлі збереження обмежень на закордонні поїздки.
“Однак інвестиційний попит залишався слабким, що стримувало виробництво інвестиційних промислових товарів, зокрема продукції машинобудування”, – йдеться в документі.
В цілому спад у промисловості сповільнився (до 4,2% р/р) за рахунок поліпшення показників видобувної промисловості та енергетики. Надолужування темпів збирання врожаю та краща врожайність ранніх зернових порівняно зі стартом збору врожаю зумовили уповільнення спаду в сільському господарстві (до 5,8% р/р). Обсяги будівництва скоротилися (на 1,1% Р/Р) через подальше поглиблення спаду житлового будівництва, зазначили в НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас