Після поділу акції Tesla зросли в ціні на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після поділу акції Tesla зросли в ціні на 3%

Фондовий ринок
609
Як і було заплановано, компанія Tesla провела процедуру дроблення акцій у співвідношенні 5-до-1, що було зроблено з метою зробити цінні папери більш доступними для інвесторів. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Ради директорів компанії 11 серпня.
Перші після поділу акцій торги виявилися досить бурхливими. За перші 30 хвилин після відкриття торгів було укладено угод на суму $7 млрд, в які виявилися залучені понад 16 млн акцій. В результаті вартість акцій відразу ж зросла приблизно на 4% до рівня $460 за кожну акцію. Потім послідувала певна стабілізація. Тим не менш, за підсумками дня ціна акцій Tesla зросла на 3%, а її ринкова капіталізація перевищила $430 млрд.
Якщо проаналізувати 5-річний графік вартості акцій Tesla, то можна побачити, що протягом кількох років вартість коливалася в невеликому коридорі. В кінці 2019 року намітилося зростання вартості цінних паперів, яке різко прискориться в 2020 році. Протягом останнього року ціна акцій Tesla зросла приблизно на 900%.
При цьому дохід компанії за цей час залишався практично стабільним під час глобальної пандемії коронавірусу. Разом з тим, компанія провела цей період краще, ніж вся автомобільна галузь, що дозволило їй отримати невеликий прибуток.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас