Креді Агріколь встановив рекорд з розвитку торговельного фінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Креді Агріколь встановив рекорд з розвитку торговельного фінансування

Кредит&Депозит
20
За підсумками семи місяців 2020 року портфель торговельного фінансування Креді Агріколь вперше за всю історію роботи банку на українському ринку перетнув позначку у 5 мільярдів гривень. Цьому сприяло кілька факторів: зростання попиту на послугу серед більшості клієнтів та підвищення курсу іноземних валют. Втім, в євровому еквіваленті портфель торговельного фінансування також встановив рекорд: 155 мільйонів євро, тобто +3% в порівнянні з результатом 2019 року.
Міжнародні, найбільші та великі українські компанії майже однаково активно користувалися продуктами фінансування торгівлі. Перше місце за часткою у загальному портфелі банку традиційно посідають гарантії (близько 60%). Зріс попит на акредитиви, частка яких в середньому становить 30%. Традиційно, суттєва частка – 10% портфеля належить операціям авалювання векселів для клієнтів малого та середнього бізнесу, а їх абсолютний приріст складає 20% у порівнянні із відповідним періодом попереднього року.
Тож, за результатами півріччя Креді Агріколь продовжує перебувати у трійці лідерів українського банківського ринку торговельного фінансування та є лідером за об’ємом акредитивів на ринку.
«Складні умови ведення бізнесу цьогоріч викликали підвищений попит серед клієнтів на банківські гарантії ― інструмент забезпечення платіжних та інших зобов’язань за контрактами. ― зазначає Оксана Максименко, керівник напряму торговельного фінансування Креді Агріколь Банку. ― Зі свого боку, ми в Креді Агріколь забезпечили якісне та безперебійне обслуговування клієнтів навіть в умовах карантину та віддаленого режиму роботи нашої команди. Ми оперативно консультуємо бізнес, підтримуємо весь потік операцій, паралельно коригуючи наші внутрішні процеси роботи та пристосовуючи їх до нових реалій ринку. Наші клієнти знають, що завжди можуть покладатися на Креді Агріколь!»
«Потенціал розвитку торговельного фінансування на українському ринку в цілому дуже великий: якщо перейняти позитивний досвід сусідніх країн, можна очікувати зростання попиту у 2-3 рази. Тож серед важливих завдань, які постають перед українськими банками та НБУ, є зокрема підвищення рівня фінансової грамотності клієнтів та максимальна адаптація продуктів до потреб цифрової ери. При цьому формування сприятливої кон’юнктури на зовнішніх ринках для української продукції сільського господарства може стати одним із драйверів розвитку торговельного фінансування», ― коментує Владислав Бережний, директор департаменту торговельного та структурного фінансування Креді Агріколь Банку.
Креді Агріколь Банк надає послуги торговельного фінансування клієнтам із різних сфер: агробізнесу, фармацевтики, автомобільного бізнесу, роздрібної торгівлі тощо. Детальні умови за посиланням.
За матеріалами:
Креді Агріколь Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас