Банки з 1 вересня зобов'язані інформувати клієнтів про розмір кредитного ліміту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки з 1 вересня зобов'язані інформувати клієнтів про розмір кредитного ліміту

Фінтех і Картки
1378
Банки будуть зобов’язані з 1 вересня 2020 року своєчасно інформувати клієнтів про встановлення, збільшення або зменшення кредитних лімітів.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.
Відповідна норма міститься в постанові НБУ про розкриття повної інформації про послуги в рекламі та на вебсайтах банків.
Про суму коштів на поточному рахунку клієнта та окремо про розмір кредитного ліміту його картки банк повинен інформувати клієнтів:
  • через смс-повідомлення;
  • інтернет-банкінг;
  • месенджер;
  • електронну пошту (в залежності від того, який канал зв’язку обрав споживач).
Як повідомляє регулятор, в НБУ продовжують надходити звернення громадян про неправильне смс-інформування: коли банки надсилають клієнтам повідомлення про залишок на рахунку, але цей залишок формується не тільки з власних коштів, а ще й з кредитного ліміту.

Дізнайтеся свій кредитний рейтинг безкоштовно

“У результаті клієнти не розуміють, скільки фактично коштів залишилося на рахунку, відповідно можуть скористатися кредитними коштами, навіть не усвідомлюючи цього”, – зазначають в НБУ.

Довідка Finance.ua:

  • Сьогодні, 1 вересня, починають працювати нові вимоги до розкриття банками інформації про послуги в рекламі та на вебсайтах.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас