ЄС виділить 400 млн євро для глобальної ініціативи доступності вакцини від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділить 400 млн євро для глобальної ініціативи доступності вакцини від коронавірусу

Світ
193
ЄС виділить 400 млн євро у формі гарантій для глобальної ініціативи щодо доступності вакцини від коронавірусу.
Про це сьогодні оголосили в Єврокомісії.
Йдеться про механізм COVAX (COVID-19 Vaccine Global Access Facility) – спільну ініціативу Глобального альянсу з вакцин та імунізації (Gavi), коаліції з інновацій для епідемічної готовності (CEPI) та Всесвітньої організації охорони здоров’я, засновану наприкінці квітня 2020 року. Її мета – прискорити розробку і виготовлення вакцин від нового коронавірусу і забезпечити її доступність для всіх країн світу.
“Сьогодні Єврокомісія анонсує внесок у розмірі 400 млн євро для COVAX для співпраці на придбання майбутніх вакцин для країн з низьким і середнім доходом. Це наблизить нас до спільної мети – разом подолати вірус”, – заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
Детальні умови для вкладу ЄС повідомлять найближчим часом.
Урсула фон дер Ляєн повідомила також, що в рамках глобального марафону зі збору коштів на розробку вакцини від коронавірусу, ініційованого Єврокомісією в травні, зібрали вже майже 16 млрд євро.
Минулого тижня Єврокомісія фінально підписала першу угоду про закупівлю 300 млн доз майбутньої вакцини від коронавірусу у розробника AstraZeneca.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас