Стартап SkyDrive почав відкриті випробування електромобіля, що літає (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап SkyDrive почав відкриті випробування електромобіля, що літає (відео)

Технології&Авто
661
Стартап SkyDrive, що фінансується Toyota, провів відкритий випробувальний політ свого літаючого автомобіля. У тестах брав участь транспортний засіб (автомобілем це поки що назвати складно) під позначенням SD-03, а самі випробування проводилися на випробувальному полігоні Toyota, пише ixbt.com.
SD-03 вважається найменшим у світі електромобілем з вертикальним зльотом і посадкою, і він покликаний стати для користувачів «новим засобом пересування для міського життя».
Пристрій являє собою масштабний квадрокоптер з кабіною — з тією лише різницею, що пропелерів у нього вдвічі більше. Зроблено це спеціально з міркувань безпеки на випадок відмови одного (або кількох) гвинтів.
Незважаючи на те, що SkyDrive вже приступила до відкритих випробувань своєї розробки, фінальний варіант транспортного засобу з’явиться на дорогах загального користування (і в повітрі) ще не скоро. Компанія сподівається отримати дозвіл на польоти за межами випробувального полігону до кінця поточного року, а двомісний комерційний варіант очікується до 2023 року. Приблизно в тому ж році в Японії повинні з’явитися перші літаючі таксі.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас