Обмеження зарплат топменеджменту держбанків скасовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обмеження зарплат топменеджменту держбанків скасовано

Казна та Політика
497
Конституційний Суд визнав неконституційними окремі положення урядової постанови №392 і закону про держбюджет щодо карантинних обмежень.
Згідно рішенню КС, також визнано неконституційними зміни до держбюджету-2020, якими заробітні плати посадовців, суддів, топменеджменту НБУ та банків обмежили до 47 тис. грн на час карантину.
Зокрема, Суд дійшов висновку, що не можна обмежувати розмір заробітних плат змінами до державного бюджету.
Рішення 28 серпня підписала Велика палата Конституційного Суду у складі 15 суддів.
Ці норми втрачають чинність з дня ухвалення Конституційним Судом цього рішення.
Рішення КС є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 квітня уряд обмежив заробітні плати керівників державних банків 10 мінімальними заробітними платами (47 230 грн) на час дії карантину.
  • Верховна Рада 13 квітня схвалила зміни до держбюджету, якими на період карантину визначено граничну суму зарплат в держсекторі у 10 мінімальних заробітних плат (наразі МЗП становить 4723 грн).
  • 29 травня Верховний Суд звернувся до КС з поданням, у якому оскаржив окремі положення постанови уряду №392 від 20 травня «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» і положення частин першої, третьої статті 29 закону «Про державний бюджет України на 2020 рік», абзацу дев’ятого пункту 2 розділу 11 «Прикінцеві положення» закону «Про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2020 рік».
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас