Світові автовиробники втратили $250 млрд виручки через пандемію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові автовиробники втратили $250 млрд виручки через пандемію

Фондовий ринок
260
Світові автовиробники втратили виручку в розмірі близько $250 млрд в першій половині поточного року у зв’язку з пандемією коронавірусу, яка призвела до припинення виробництва і істотно вдарила по попиту, випливає зі звітності компаній, яку проаналізувало видання Dow Jones.
В результаті пандемії автовиробники по всьому світу зіткнулися з однією з найсерйозніших криз за останній час. Хоча дехто очікує поліпшення ситуації в другому півріччі, пандемія доповнила проблеми, з якими вже зіткнулася галузь, включаючи млявий попит і зростання витрат на нові технології.
Toyota Motor Corp. і Volkswagen AG – два найбільші світові автовиробники за обсягом продажів – зазнали найсуттєвіших втрат з точки зору виручки за перше півріччя. Сукупно вони втратили $69,61 млрд порівняно з аналогічним періодом минулого року, коли загальний обсяг втрат 19 світових автовиробників, показники яких проаналізував Dow Jones, склав $246,20 млрд.
Виручка Volkswagen, яка виробляє автомобілі під однойменною маркою і такими брендами, як Audi і Porsche, за шість місяців була на $34,17 млрд нижчою, ніж за аналогічний період минулого року.
“Перша половина 2020 року була однією з найважчих в історії нашої компанії через пандемію COVID-19”, – сказав фінансовий директор Volkswagen Франк Віттер, коли компанія опублікувала результати за другий квартал наприкінці липня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас