Сьогодні в Україні почало діяти нове карантинне зонування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні в Україні почало діяти нове карантинне зонування

Казна та Політика
2163
В Україні з понеділка, 31 серпня, набуло чинності нове карантинне зонування.
Воно було затверджено минулого тижня рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Розподіл проводиться в рамках адаптивного карантину, який діє в Україні з 1 серпня. До складу відповідних зон входять такі міста і райони:
“Червона” зона: Міста Івано-Франківськ, Калуш і Коломия, Городенківський, Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області; Міста Біляївка і Ізмаїл Одеської області; Міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області; Міста Бережани і Чортків, Бережанський район Тернопільської області; Місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області (повний список на сайті МОЗ).
“Помаранчева” зона: Міста Луцьк і Володимир-Волинський, місто Суми; Луцький і Маневицький райони Волинської області; Місто Коростень, Житомирський і Коростенський райони Житомирської області; Міста Ужгород, Мукачево та Чоп, Виноградівський, Міжгірський, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області; Міста Болехів, Бурштин і Яремче. Місто Харків. (Повний список на сайті МОЗ).
Сьогодні в Україні почало діяти нове карантинне зонування
“Жовта” зона: Міста Вінниця, Жмеринка, Козятин та Могилів-Подільський, Вінницький, Жмеринський, Калинівський, Могилів-Подільський та Хмельницький райони Вінницької області та інші. (Повний список на сайті МОЗ).
Відповідне карантинне зонування діятиме протягом 14 днів.
Карта зонування:
Сьогодні в Україні почало діяти нове карантинне зонування
На засіданні позачергової сесії Івано-Франківської міськради депутати звернулися до президента Володимиру Зеленському та міністру охорони здоров’я Максиму Степанову. Вони просять скасувати рішення про внесення Івано-Франківська в “червону зону”.

Довідка Finance.ua:

  • Адаптивний карантин в Україні. З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ усіх регіонів на чотири зони – “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону”, в залежності від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому. У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження.
  • Кабінет міністрів 26 серпня продовжив дію адаптивного карантину до кінця жовтня.
  • Глава Госпродпотребслужби міста Києва Олег Рубан вважає за можливе потрапляння столиці в “помаранчеву зону” карантину. Це може статися, якщо в Києві не будуть стримувати спалахи коронавируса.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас