Держбанки скоротили портфель непрацюючих кредитів на 6 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбанки скоротили портфель непрацюючих кредитів на 6 мільярдів

Кредит&Депозит
362
Банки державного сектору за I півріччя 2020 року скоротили портфель непрацюючих кредитів на 6,1 млрд грн.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
Банки державного сектору продовжують зменшувати портфель непрацюючих кредитів. Так, за підсумками І півріччя поточного року обсяг NPL скоротився на 6,1 млрд грн до 391 млрд грн, а їх частка в кредитному портфелі сектору знизилась до 63,1%.
В галузевому розрізі:
  • найбільший обсяг непрацюючих кредитів банків державного сектору традиційно сконцентровано у оптовій та роздрібній торгівлі, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, виробництві харчових продуктів, металургійному виробництві.
У першому півріччі 2020 року банками державного сектору було проведено реструктуризацій NPL на суму 14 млрд грн, скорочено обсяг простроченої заборгованості на 2,6 млрд грн, списано 26 млрд грн непрацюючих кредитів за рахунок резервів.
Для зниження частки проблемних кредитів банки державного сектору також вели активну претензійно-позовну роботу щодо стягнення заборгованості.
Станом на 1 липня 2020 в судах було понад 57 тисяч позовів банків на загальну суму 38 млрд грн. В першому півріччі було подано 29 тисяч нових позовів до суду на суму близько 10 мільярдів гривень. Щодо 54 тисяч справ було винесено рішення про стягнення на користь державних банків 8 мільярдів гривень. Було відкрито 164 тисячі виконавчих проваджень на загальну суму 72 млрд грн.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас