Coca-Cola скоротить близько 4 тис. робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coca-Cola скоротить близько 4 тис. робочих місць

Фондовий ринок
499
Американська Coca-Cola Co., найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв, оголосила про реорганізацію операцій, яка призведе до скорочення близько 4 тис. робочих місць.
В ході реорганізації бізнес Coca-Cola буде розділений на дев’ять нових підрозділів (зараз – 17 підрозділів) в рамках чотирьох географічних сегментів.
Компанія розраховує таким чином оптимізувати операції, усунути дублюючі функції і домогтися швидшого масштабування нових продуктів, йдеться в пресрелізі.
Coca-Cola також має намір оптимізувати портфель виробленої продукції, сфокусувавшись на розвитку п’яти основних категорій, що мають найкращий потенціал в плані споживчого попиту – це, власне, Coca-Cola, газовані напої з різними смаками, вода, спортивні напої, кава і чай, а також соки і молоко, в тому числі рослинне, і “категорії, що формуються”.
Компанія створює спеціальну платформу, яка буде виконувати підтримуючі функції для операційних підрозділів, а також візьме на себе роботу з даними, споживчу аналітику та операції в сфері електронної комерції.
Компанія планує перерозподіл ресурсів, а також співробітників, що спричинить за собою як добровільні, так і недобровільні звільнення.
“Щоб мінімізувати наслідки структурних змін, компанія запустила програму добровільного звільнення, яка дасть співробітникам можливість отримати компенсаційний пакет”, – наголошується в прес-релізі Coca-Cola.
Спочатку програма торкнеться приблизно 4 тис. співробітників в США, Канаді та Пуерто-Ріко, а надалі вона буде запущена в багатьох інших країнах.
Витрати Coca-Cola, пов’язані з глобальним скороченням штату, складуть від $350 млн до $550 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас