Кличко повідомив, коли Київ має увійти до ТОП-100 міст світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко повідомив, коли Київ має увійти до ТОП-100 міст світу

Казна та Політика
461
Мер Києва Віталій Кличко представив бачення того, яким буде Київ у найближчому майбутньому. Зокрема, столична влада працює над тим, аби через 5 років Київ увійшов до ТОП-100 міст світу.
Про це Кличко заявив під час онлайн-конференції “Яким ми бачимо Київ”.
“Світ сьогодні стрімко змінюється. І тенденція така, що майбутнє – не за супердержавами чи об’єднаннями країн, а за мегаполісами. Понад 4 мільярдів людей живуть сьогодні у великих мегаполісах і маленьких містах. Через 25 років у містах, за прогнозами, будуть жити вже 7 мільярдів людей. Мегаполіси стануть в авангарді розвитку. Вони будуть магнітами, що притягують найкращі таланти й найбільші ресурси”, – сказав Кличко.
За словами мера, щоб успішно конкурувати з мегаполісами світового рівня, Києву потрібно робити великі зусилля вже сьогодні.
“Саме тому ми з командою тривалий час розробляємо амбітний план: як Києву через 5 років увійти до ТОП-100 міст світу. Це – чітка покрокова програма, фундамент для реалізації якої ми закладали в попередні 6 років” – додав Кличко.
На його думку, Київ має стати зеленим містом – як, наприклад, Відень. Культурним і туристичним містом – як Рим. Зручним для мешканців – як Копенгаген. Романтичним – як Париж. Бізнес у столиці має бути розвинутим, як в Лондоні.
Для цього міська влада працюватиме у таких напрямках розвитку: транспортна система, соціальна інфраструктура, реновація застарілої забудови та екологія.
“Транспортна система має функціонувати за принципом: “через все місто – за одну годину”. Що вже зроблено для реалізації цього підходу? Ми оновлюємо дорожню інфраструктуру, мости і шляхопроводи, в ремонт яких не вкладали коштів десятиліттями. У Києві 1667 км доріг. Майже тисячу кілометрів з них ми відремонтували. Ми добудуємо Подільсько-Воскресенський мостовий перехід. Проект, який не можуть реалізувати в столиці вже понад 20 років! Розпочали оновлення й інших мостів через Дніпро, будівництво транспортних розв’язок та перехоплюючих паркінгів на в’їздах до міста. Триває облаштування велосипедних доріжок”, – зазначив Кличко.
Крім того, наголошує мер, пріоритетом для столичної влади є розвиток громадського транспорту. Так, до кінця наступного року, планується завершити будівництво двох нових станцій метро на Виноградар. А після запуску автомобільного сполучення через Подільсько-Воскресенський міст – розпочати будівництво лінії метрополітену на Троєщину – 5 станцій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас