У Німеччині ввели штраф за відсутність маски у розмірі 50 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині ввели штраф за відсутність маски у розмірі 50 євро

Особисті фінанси
981
Уряд ФРН погодив єдині на усій території країни заходи, спрямовані на боротьбу з поширенням коронавірусу.
Як повідомляє DW, відтепер у всій Німеччині, за винятком однієї землі, за відсутність маски, яка би закривала ніс та рот, у тих місцях, де їхнє носіння обов’язкове, штрафуватимуть на 50 євро.
За останні тижні інфекційні показники суттєво зросли, тому виникла необхідність переглянути стратегії того, як можна утримати поширення коронавірусу під контролем.
«Ми домовилися ввести мінімальний штраф у 50 євро у всіх землях, за винятком Саксонії-Ангальт», – вказала канцлер ФРН Ангела Меркель.
Окрім того, влада до кінця року продовжила заборону на проведення масових заходів, на яких неможливо відстежити, з ким контактували їхні відвідувачі. Раніше передбачалося, що ці обмеження будуть скасовані наприкінці жовтня. Винятки допускатимуться лише для тих регіонів, де кількість захворілих коронавірусом відносно невелика.
«Коронавірус цілковито повернувся до Німеччини»,- підсумував на спільній прес-конференції з Меркель прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер.
«Немає сенсу знову запрошувати глядачів на футбольні матчі у вересн», – додав він і додав, що пріоритетом є забезпечення роботи шкіл, дитячих садків і підприємств.
Уряди ФРН і німецьких земель закликали жителів країни утриматися від поїздок до регіонів з високим ризиком зараження коронавірусом. Учасники конференції домовилися підготувати зміни до законодавства, щоб з жовтня люди, які свідомо поїхали в країну з високим ризиком, більше не мали права на компенсацію заробітної плати після повернення.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас