Інвестор Херсонського порту має намір вкладати гроші і в інші проекти в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестор Херсонського порту має намір вкладати гроші і в інші проекти в Україні

Фондовий ринок
439
Засновник Georgian Industrial Group Давид Бежуашвілі вважає взаємовигідним для його компанії і для України співпрацю в Херсонському порту. Він має намір і далі інвестувати в країні, оскільки бачить тут позитивні зрушення у ставленні до інвесторів. Про це бізнесмен заявив в інтерв’ю “Українським Новинам”.
“Наші зобов’язання за укладеною угодою – це щорічний платіж державі в розмірі 12 млн грн і 7% від чистого доходу компанії і сумарні прямі інвестиції в порт на рівні понад 500 млн грн протягом 3-5 років. Плюс 18 млн грн інвестицій в розвиток місцевої інфраструктури … для наших компаній це виробничий і торговельний ланцюг, додаткові можливості і прибуток від вантажоперевезень. Для України – це ланцюг транспортної інфраструктури, товарних потоків, додаткові надходження від податків і пожвавлення економіки. А для людей – це високооплачувані робочі місця і нова якість життя. Тому це вигідний проект для всіх, і для людей насамперед”, – зазначив він.
Інвестор високо оцінив той прогрес, який останнім часом спостерігається в Україні в питаннях приватизації і в ставленні до інвесторів з боку керівництва країни. Потужним сигналом, на його думку, став прозорий конкурс з приватизації готелю “Дніпро”. Він також відзначив позитивну роль Президента України Володимира Зеленського, який особисто опікується питанням залучення інвестицій.
“Якщо перша особа держави бере на себе роль провідника інвестицій, очолює цей напрямок – це вже свідчить про увагу до інвесторів. На мою думку, інвестиції – це єдиний правильний шлях руху для України, особливо в складні часи для всієї світової економіки. Тому обраний президентом шлях на двосторонній діалог з інвесторами – це відповідальна, державна позиція, яку я щиро вітаю. Далі – повинні бути реальні дії, і ми вже бачимо рух в цьому напрямку від тих установ, які відповідають за реалізацію державної політики. Я мав честь розмовляти з президентом Зеленським – найкращі враження, команда налаштована на кардинальні зміни”, – зазначив інвестор, підкресливши, що розраховує і далі вкладати гроші в країну.
“Ми не тільки маємо історичні зв’язки між нашими народами, а й особисті дружні стосунки. Ми охоче приймаємо в гостях українців, а українці завжди раді нам, ми це завжди відчуваємо. У нас багато спільного і ми розуміємо один одного. Це дуже важливо і для ведення бізнесу, і для соціальних проектів, і для інвестування”, – зазначив він.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас