Американський уряд інвестує 1 мільярд доларів у штучний інтелект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський уряд інвестує 1 мільярд доларів у штучний інтелект

Технології&Авто
437
Відповідно до свого попереднього зобов’язання Білий дім оголошує про інвестиції в розмірі 1 мільярда доларів в два найбільш багатообіцяючі технологічні напрямки: штучний інтелект і квантові обчислення.
Минулого року адміністрація Трампа випустила розпорядження про ШІ, в якому оголосила про свій намір зміцнити домінуюче становище США в цій галузі, але в указі мало що стосувалося фінансування її планів. У лютому цього року адміністрація Трампа закликала до 2022 року інвестувати більше двох мільярдів доларів у не пов’язані з обороною AI та квантові дослідження.
Нова ініціатива Білого дому фінансує низку науково-дослідних центрів академічного та приватного секторів, пов’язаних з федеральними агентствами, для роботи над фундаментальними проблемами та “досягнення трансформаційних досягнень” з таких тем, як квантові обчислення, машинне навчання та комп’ютерне бачення.
У своїй заяві технічний директор з США Майкл Краціос назвав ці інститути “центрами світового класу для прискорення американських інновацій та створення американської робочої сили 21 століття”.
П’ять дослідницьких інститутів штучного інтелекту при Національному науковому фонді (NSF) отримають по 20 мільйонів доларів кожен, а також два інші інститути, які є партнерами Міністерства сільського господарства США. Центри штучного інтелекту будуть створені в рамках партнерства з існуючими академічними дослідницькими групами в Університеті Колорадо, Техаському університеті, Університеті Оклахоми, Массачусетському технологічному інституті, Каліфорнійському університеті в Девісі і двома різними групами в Університеті Іллінойсу.
П’ять нових пов’язаних з Міністерством енергетики центрів, що спеціалізуються на квантовій інформатиці, отримають дотації в розмірі 625 мільйонів доларів протягом п’яти років. Під час розмови з приводу нової ініціативи заступник Міністра науки США Пол Даббар стверджував, що квантова наука може виявитися навіть більш впливовою, ніж штучний інтелект для національних інтересів США.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас