"Запас є": Ляшко розповів про "коронавірусні" гроші для лікарень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Запас є": Ляшко розповів про "коронавірусні" гроші для лікарень

Казна та Політика
193
В Україні достатньо фінансового запасу для ефективної боротьби з поширенням COVID-19 в медустановах, але використовувати ресурси потрібно раціонально. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.
“Фінансовий запас є. Ми хотіли локалізувати всіх хворих у певних закладах охорони здоров’я, на це нам виділили 15 млрд гривень, і ми їх використовуємо через НСЗУ. Точно не пам’ятаю на серпень, але на липень було витрачено 3 млрд грн, тому запас є. Втім, це не означає, що запас можна витрачати бездумно”, – сказав Ляшко.
Він також зазначив, що зараз МОЗ підключає нові заклади для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.
“Днями приєднали ще сім лікарень. Нам постійно пишуть, просять включити, тому що зростає динаміка заповнюваності ліжок. Ще в запасі поки що є 240 закладів. Зараз органам місцевого самоврядування поставлено завдання підготувати на жовтень 30% існуючого ліжкового фонду під можливу госпіталізацію пацієнтів з COVID-19”, – сказав він.
Нагадаємо, що станом на 27 серпня в Україні зареєстровано 112 059 випадків COVID-19, з яких 2 403 виявилися смертельними. Водночас, 54 217 інфікованих вже одужали.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас