Mozilla випустила повністю перероблений браузер Firefox для Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mozilla випустила повністю перероблений браузер Firefox для Android

Технології&Авто
1264
Над версією мобільного браузера Firefox 79 компанія Mozilla працювала більше року. Нарешті, творці програми представили нову збірку під назвою Daylight, що отримала низку функціональних нововведень, поліпшений захист від стеження в мережі і оновлений дизайн.
Особливістю Firefox Daylight стало використання власного движка Mozilla GeckoView і наявність вбудованих інструментів, що забезпечують конфіденційність при веб-серфінгу. Браузер отримав фірмову технологію блокування cookie-файлів Enhanced Tracking Protection, вперше представлену ще в 2018 році. При цьому у користувачів є можливість контролю рівня «прискіпливості» вбудованого блокувальника, оскільки його налаштування можуть впливати на швидкість завантаження ресурсів і навіть їх працездатність.
У браузері з’явився режим приватного серфінгу, який не зберігає історію пошуку і введені паролі, а також відключає автозаповнення. Однією з важливих особливостей нової версії стала можливість гнучкого налаштування інтерфейсу: користувачі можуть змінювати місце розташування рядка введення адреси, перемикати колірні схеми вручну або автоматично в залежності від часу доби. Передбачено і спеціальний розділ з швидкими закладками для збереження результатів пошуку. Надалі Mozilla планує інтегрувати в Firefox сервіс закладок Pocket.
Ще одна корисна функція збірки, знайома користувачам десктопних браузерів – можливість встановлення розширень. На початку будуть такі аддони: uBlock Origin, Dark Reader, Privacy Badger, HTTPS Everywhere, NoScript Security Suite, Decentraleyes, Search by Image, YouTube High Definition і Privacy Possum. Надалі їх список буде постійно розширюватися.
Нарешті, за запевненням представників Mozilla, використання движка GeckoView на 10% підвищує швидкість рендерингу веб-сторінок в порівнянні з попередником, при цьому забезпечується належний рівень захисту даних користувача. Крім того, в Mozilla відзначили, що оновлення для Daylight виходитимуть значно частіше, ніж для будь-якого іншого мобільного браузера з нині представлених.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас