Xwing перетворила пасажирський літак Cessna 208B Grand Caravan на вантажний безпілотник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xwing перетворила пасажирський літак Cessna 208B Grand Caravan на вантажний безпілотник

Технології&Авто
471
Американський авіаційний стартап Xwing провів переобладнання малого багатофункціонального літака Cessna 208B Grand Caravan на вантажний безпілотник, який буде використовуватися для автоматичної доставки вантажів на середні відстані.
Розробники провели вже близько 70 випробувальних польотів у повністю автоматичному режимі від зльоту до посадки, а також отримали дозвіл Федерального управління цивільної авіації на польоти безпілотного Grand Caravan з вантажами. Поки що під час цих польотів в кабіні мусить бути пілот.
При конвертації Cessna 208B в безпілотник Xwing встановила на літак систему Autoflight власної розробки, до складу якої входять сенсори підсистеми ухилення від зіткнень в повітрі і цифрова система управління польотом. Природно, Autoflight здатна також обмінюватися з диспетчерськими службами інформацією про інші літаки в повітрі і передавати власний польотний план. На поточний момент Autoflightа здатна здійснювати зліт і посадку літака, а також політ по заздалегідь заданому маршруту. У майбутньому розробники планують додати можливість автоматичного кермування по аеродрому.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас