Цирк du Soleil, що перебуває в стані банкрутства, перейде під управління нових інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цирк du Soleil, що перебуває в стані банкрутства, перейде під управління нових інвесторів

Фондовий ринок
438
Знаменитий канадський цирк опинився на межі краху на тлі пандемії COVID-19, через яку були скасовані всі шоу, і компанія втратила єдине джерело заробітку.
Тепер керувати Cirque du Soleil Entertainment Group (CdS) буде група інвесторів на чолі з Catalyst Capital Group з Торонто (Канада), повідомляє Bloomberg.
Їхня пропозиція виявилася найкращою серед усіх поданих заявок і її було схвалено радою директорів CdS. Але перехід цирку під управління інвесторів має схвалити суд, під наглядом якого відбувається реструктуризація.
В кінці червня компанія оголосила про банкрутство та реструктуризацію бізнесу. Планувалося, що рятувати її будуть нинішні акціонери: американська інвестгруппа TPG, китайська Fosun і канадські державні інвестфонди CPDQ і Investissement Qubec. Вони мали вкласти в компанію $300 млн.
Але в середині липня було повідомлено про укладення угоди з групою інвесторів, очолюваною Catalyst Capital. Їхня пропозиція виявилася вигіднішою, ніж пропозиція акціонерів. Нові інвестори готові взяти на себе покриття $760 млн боргів, вкласти $375 млн у проведення нових шоу і заснувати два фонди на загальну суму $20 млн, щоб компанія могла розплатитися з працівниками та підрядниками. В обмін на це інвесторам дістануться всі активи компанії, включаючи її акції.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас