Рекордний попит: Німеччина розмістила 30-річні облігації на 1,5 мільярда євро під мінус 0,05% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекордний попит: Німеччина розмістила 30-річні облігації на 1,5 мільярда євро під мінус 0,05%

Фондовий ринок
1892
Аукціон з розміщення Німеччиною 30-річних облігацій, проведений в середу, привернув рекордний попит, при тому, що папери розміщувалися під негативну прибутковість.
Про це повідомляє Financial Times.
Міністерство фінансів ФРН запропонував інвесторам бонди на 1,5 млрд євро, а обсяг поданих заявок становив 3,6 млрд євро. Папери були розміщені під мінус 0,05% річних.
Для ринку Німеччини прибутковість держоблігацій нижче нуля в останні роки є нормою, проте в минулому уряд країни не завжди міг легко залучити інвесторів до участі в великих аукціонах з розміщення облігацій.
Так, наприклад, рік тому аналогічний аукціон з розміщення 30-річних паперів – перший, де були запропоновані облігації без регулярних процентних виплат, зміг залучити заявки менш ніж на 1 млрд євро при сумі пропозиції в 2 млрд євро.
Ринок держоблігацій зростає, відновлюючись після падіння минулого тижня, яке було пов’язане з надлишком пропозиції нових бондів урядом США, а також з сигналами швидшого, ніж очікувалося, прискорення інфляції, пише FT.
Прибутковість 30-річних держоблігацій ФРН заходила на позитивну територію на минулому тижні, проте потім знову опустилася нижче нуля. Зараз всі облігації уряду ФРН мають негативну прибутковість.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас