OPPO анонсувала нову технологію гібридного зуму для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

OPPO анонсувала нову технологію гібридного зуму для смартфонів

Технології&Авто
297
Компанія OPPO оголосила про створення нової технології гібридного оптичного зуму для мобільних камер наступного покоління.
У розробці використовується телеоб’єктив з перископною системою лінз, але виробник змінив його конфігурацію, завдяки якій очікується істотне поліпшення якості мобільної зйомки з використанням зум-об’єктивів.
Згідно з описом розробки, в складі нових модулів камер буде задіяний об’єктив, що об’єднує сім оптичних елементів в три групи для точного налаштування фокусування. У повідомленні компанії говориться, що фокусна відстань модуля змінюється від 85 до 135 мм в результаті руху двох наборів лінз. Також OPPO заявляє, що застосовуючи діафрагми f/3.3 і f/4.3 при максимальному збільшенні, групи можуть повністю використовувати оптичні можливості встановлених стекол.
Нова технологія розрахована на застосування сенсора з роздільною здатністю 32 Мп і фільтром Quad Bayer. Суть розробки полягає в об’єднанні декількох зображень з різними фокусними відстанями і подальшим вирівнюванням поля зору декількох камер за допомогою спеціальних алгоритмів. Таким чином, за заявою вендора, модуль збуде здатний забезпечити гібридний зум з ЕФР до 280 мм.
Для реалізації технології команда інженерів OPPO перебудувала структуру модуля формування зображень. Система побудована на базі 16-бітної мікросхеми і відповідних модулів автофокусу з оптичною стабілізацією зображення. Завдання чіпа – точно контролювати рух двох груп лінз. Заявлені можливості наближення такого модуля – 5,2-кратний оптичний і 11-кратний гібридний зум.
OPPO заявляє, що нова технологія значно підвищує точність масштабування, забезпечуючи стабільні і чіткі зображення. Коли і в камері якого пристрою вперше з’явиться представлена розробка, компанія не уточнює.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас