Зеленський обговорив з головою ЄБРР антикорупційну програму в "Укравтодорі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський обговорив з головою ЄБРР антикорупційну програму в "Укравтодорі"

Казна та Політика
257
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з в.о. президента Європейського банку реконструкції та розвитку Юргеном Рігтерінком.
Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.
Сторони обговорили поточні та майбутні інфраструктурні проекти в Україні, які реалізуються, в тому числі за кошти банку.
У розмові Зеленський підкреслив пріоритетність проекту “Розвиток транс’європейської транспортної мережі” на суму 900 млн євро (450 млн євро – залучення коштів Європейського інвестиційного банку, 450 млн євро – залучення коштів ЄБРР).
“Зараз підготовка до реалізації цього проекту перебуває на фінальній стадії. Консультанти Європейського банку реконструкції та розвитку проводять аудит безпеки дорожнього руху, а також оцінку кліматичних, екологічних і соціальних чинників реалізації проекту”, – йдеться в повідомленні.
У рамках цього проекту заплановано капітальний ремонт дороги М-05 Київ – Одеса загальною протяжністю 300 км та будівництво Північного обходу у Львові. Кредитну угоду з ЄБРР планують підписати наприкінці 2020 – початку 2021 року.
Під час телефонної розмови сторони також домовилися про підготовку Меморандуму між Україною та ЄБРР щодо впровадження низки антикорупційних заходів в держкомпаніях, які реалізують спільні з банком проєкти.
Зокрема, Державне агентство автомобільних доріг стане першим відомством, у якому буде розроблено та реалізовано комплексну програму, спрямовану на підвищення якості та прозорості управління проєктами.
Перемовини щодо старту цього пілотного проєкту тривали з квітня 2020 року, поінформували в ОП.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас