Зеленський підписав закон про виведення ринку металобрухту з тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон про виведення ринку металобрухту з тіні

Казна та Політика
838
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виведення ринку металобрухту з тіні, яким скасовано заборону на розрахунки готівкою за металобрухт, який здається населенням.
Про це свідчать дані на сайті парламенту.
Згідно з прийнятим документом, скасовано заборону на розрахунки готівкою за металобрухт, який здається населенням. Оплата купленого у фізичних осіб металобрухту може здійснюватися готівкою через каси суб’єктів господарювання, які здійснюють заготівлю або операції з металобрухтом, в тому числі їх приймальних пунктів. Також оплата може проводитися шляхом безготівкового розрахунку відповідно до законодавства, або готівкою при покупці металобрухту у фізичних осіб фізичними особами-підприємцями, або іншим способом, передбаченим законодавством.
Необхідним і достатнім документом для покупця металобрухту з підтвердження джерел походження металобрухту від продавця (постачальника) є акт приймання, який містить дані про джерело походження металобрухту. Відповідальність за достовірність даних про джерело походження металобрухту, зазначених в акті приймання, покладається виключно на продавця (постачальника) металобрухту і не може бути покладена на покупця.
Також законом скасовується поділ металобрухту на промисловий і побутовий, оскільки збереження такого поділу в сучасних умовах обумовлює можливості для зловживань з боку правоохоронних органів. Законом також спрощено вимоги до заготівлі металобрухту (без його переробки), усунуто неефективні та надмірні механізми державного регулювання. Зокрема, скасовуються акти обстеження, які видають місцеві адміністрації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас