Goldman Sachs планує купити підрозділ General Motors з випуску кредитних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs планує купити підрозділ General Motors з випуску кредитних карток

Фондовий ринок
239
Goldman Sachs Group Inc. планує купити підрозділ General Motors Co. (GM), який займається випуском кредитних карток.
Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на свої джерела.
За даними видання, Goldman Sachs входить до невеликої кількості компаній, що претендують на підрозділ GM, в портфелі якого кредитні картки з сукупним залишком заборгованості за рахунками на суму близько $3 млрд.
Ще одним претендентом на купівлю цього бізнесу є британський банк Barclays.
General Motors Co. планує знайти покупця для свого підрозділу в наступні кілька тижнів.
Угода з GM могла б допомогти Goldman Sachs з реалізацією амбіцій у сфері роздрібних банківських послуг. У 2016 році фінкомпанія запустила споживчий онлайн-банк Marcus, який вже видав кредити на $7 млрд і до 2025 року розраховує досягти рівня в $20 млрд.
У WSJ відзначають, що за відсутності добре відомого споживчого бренду і фізичних офісів, які могли б залучати покупців, Goldman використовує партнерства з відомими компаніями.
У минулому році банк випустив свою першу кредитну картку в партнерстві з Apple Inc. Сукупний залишок заборгованості за рахунками Apple Card за даними на 30 червня становив $2,3 млрд.
Як інформують джерела, в Goldman Sachs Group Inc. і Barclays можливість купівлі підрозділу GM розглядають як ідею використання автомобілів як порталів електронної комерції. При цьому GM також підтримує цю ідею.
GM стала першою з великих автомобільних компаній, що впровадила функції замовлення їжі, оплати бензину і бронювання номера в готелі через сенсорні екрани, розташовані на приладовій дошці її автомобілів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас