Українцям хочуть підвищити зарплати: в "Слузі народу" оцінили ідею Зеленського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям хочуть підвищити зарплати: в "Слузі народу" оцінили ідею Зеленського

Казна та Політика
1623
Уряд хоче підвищити мінімальну заробітну плату до п’яти тисяч гривень.
Подробиці розповів народний депутат від “Слуги народу”, представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан в ефірі каналу “Україна 24”.
“Нам потрібно йти в ногу з реаліями та осучаснювати соціально-економічні показники виплат нашим громадянам. Міністерство економічного розвитку разом з Мінфіном порахували, що зараз реальний прожитковий мінімум в нашій країні — 4,9 тисячі гривень. Відповідно, підвищення мінімальної зарплати до п’яти тисяч гривень має покрити цей мінімум”, — сказав він.
Мокан розповів, як буде підвищуватися мінімальна заробітна плата на різних етапах.
“У планах, який Кабмін вже анонсував, є чотириетапне підвищення мінімальної заробітної плати протягом двох наступних років. Зараз з 1 вересня це п’ять тисяч гривень, з 1 січня 2021 року заплановано до шести, з 1 липня до 6,5 і у 2022 році до семи тисяч гривень. Хочу сказати, що зараз йде поетапне підвищення, у вересні підвищиться всього на 5,9%, щоб не робити крок, який був зроблений в 16-17 роках, коли різко підняли заробітну плату, тому що це досить велике навантаження на бізнес і на виплати єдиного соціального внеску. Такі наслідки теж треба враховувати”, — сказав він.
За словами депутата, зміни повинні пройти через голосування в парламенті.
“Осучаснення пенсій і зарплат — це та соціальна політика, яку Кабінет Міністрів хоче впровадити у взаємодії з Верховною Радою, оскільки зміни в бюджеті без голосування не реалізуєш. Але підвищення мінімальної заробітної плати було опрацьовано за дорученням Президента, і я впевнений в тому, що воно знайде підтримку в парламенті”, — сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • Глава держави Володимир Зеленський в четвер, 6 серпня, зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт про підвищення мінімальної зарплати.
  • Раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявляла, що уряд за дорученням Президента знайшов ресурс для підвищення мінімальної заробітної плати вже з 1 вересня поточного року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас