Якість газу в липні 2020 року по областях України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якість газу в липні 2020 року по областях України (інфографіка)

Енергетика
739
Оператор ГТС здійснює лише транспортування природного газу, що заходить в систему магістральних газопроводів, та не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість.
Про це повідомляє Оператор ГТС.
Результати усіх аналізів фізико-хімічних показників по системі магістральних газопроводів Оператора ГТС України можна переглянути в розділі Якість газу на сайті компанії.
Середньозважена теплота згоряння природного газу, який подавався споживачам України у липні 2020 року, становить 8 227 ккал/м3 (при нормі стандарту 7 600 ккал/м3).
Оприлюднені паспорти включають: компонентний склад та інші фізико-хімічні показники, які характеризують калорійність та якість блакитного палива.
Опубліковані паспорти якості природного газу систематизовано за регіонами України із зазначенням об’єкту відбору проби та його прив’язки до магістрального трубопроводу.
Інформація надходить з 53 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних точках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно з вимогами чинного законодавства.
Якість газу в липні 2020 року по областях України (інфографіка)
Нагадаємо, «Нафтогаз» підняв ціну на газ для населення за серпень. Серпнева ціна на природний газ для побутових клієнтів ГК «Нафтогаз України» становить 3,24 грн/куб.м з ПДВ та без урахування вартості розподілу (доставки) в рамках тарифу «Місячний».

Довідка Finance.ua:

  • До 1 серпня 2020 року ціна газу для побутових клієнтів компанії була єдиною та публікувалася лише після 22 числа місяця споживання.
  • З 1 серпня ціна на газ для населення, як і для промислових споживачів, буде формуватися за принципом імпортного паритету – вартість газу на європейських хабах плюс витрати на його доставку в Україну.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас