Уряд затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій

Казна та Політика
385
Кабінет Міністрів затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій окремих типів.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
У міністерстві пояснили, що рішення ухвалене на виконання закону “Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи” та Митного кодексу.
Постановою затверджено положення про митні декларації окремих типів, в якому визначено вимоги до оформлення і використання митних декларацій окремих типів, форму транзитного супровідного документа. Також внесено зміни до Положення про митні декларації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 21 травня 2012 року № 450.
Нагадаємо, у вересні 2019 року Верховна Рада ухвалила Закон “Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи”. Закон передбачає приєднання до відповідної Конвенції після успішного тестування Системи спільного транзиту (NCTS) в Україні (процес триватиме близько року). Членами цієї Конвенції є 35 країн.
У квітні 2010 року підрозділи Держмитслужби розпочали тестування софту для приєднання до NCTS, завдяки чому український бізнес зможе подавати одну митну декларацію при переміщенні вантажу 35 країнами.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас