Близько 30% молоді на карантині втратили роботу або пішли в неоплачувану відпустку (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 30% молоді на карантині втратили роботу або пішли в неоплачувану відпустку (опитування)

Особисті фінанси
1115
Майже третина молоді в світі під час карантину через пандемію коронавірусу втратили роботу або були змушені піти в неоплачувану відпустку.
Про це сказано в результатах дослідження Deloitte Global Millennial Survey, яке провела компанія Делойт.
При цьому більшість (близько 50%) з них були в постійному стресі – в основному через невпевненість щодо добробуту сім’ї, стійкості фінансового становища в майбутньому, а також можливостей працевлаштування.
Опитування проводили двічі: вперше серед 18 426 респондентів в 43 країнах в період з листопада 2019 року по січень 2020 року, а вдруге – серед 9102 осіб в 13 країнах з квітня по травень 2020 року.
До початку карантину більше третини мілленіалів (38%) в Україні перебували в стані тривоги весь час або більшу його частину, в світі ж цей показник був ще вищим – 44%.
“Добробутя сім’ї і довгострокова фінансова стабільність – ключові фактори стресу як в світі (41% і 41% відповідно), так і в Україні (80% і 66%). Іншим важливим джерелом стресу є фізичне і ментальне здоров’я”, – зазначає директор Human Capital Advisory Services компанії “Делойт” в Україні Олена Бойченко.
За її словами, цей фактор непокоїть тільки 32% мілленіалів у світі, а ось в Україні тривожаться через здоров’я аж 53% опитаних. Також молодь трохи боїться, що роботизація процесів позбавить їх роботи – в цьому зізналися 17% мілленіалів у світі і 15% в Україні. Однак майже половина (44%) українців вважають, що роботи не вплинуть на їхню роботу, в світі таких лише 28%.
Під час карантину приблизно 30% представників покоління Z і майже чверть мілленіалів втратили роботу або пішли в неоплачувану відпустку. Тільки третина мілленіалів і 38% покоління Z уникли цієї долі.
Задоволені новим графіком роботи через карантин: 69% мілленіалів і 64% представників покоління Z впевнені, що робота вдома дає їм можливість подолати стрес в майбутньому. Також близько половини молоді заявили, що мають заощадження в розмірі приблизно тримісячного доходу, щоб перенести фінансові наслідки пандемії.

Довідка Finance.ua:

  • Мілленіали – люди, які народилися в період між 1981-2000 роками.
  • Покоління Z – народжені в 2000-2017 роках.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-канал Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас