Microsoft планує до 2030 року звести відходи від виробництва до нуля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft планує до 2030 року звести відходи від виробництва до нуля

Фондовий ринок
428
Компанія Microsoft планує перейти на безвідходне виробництво до 2030 року, а також припинити використовувати одноразову пластмасу в упакуванні до 2025.
Про це повідомляє The Verge.
Планується, що компанія створить так звані “Кільцеві центри”, завдяки яким вдасться повторно використовувати або переробляти 90% відходів на місці, а не відправляти їх стороннім переробникам. Один з найгабаритніших видів сміття, що буде перероблене у “центрах” Microsoft, – це сервери, що використовуються в центрах обробки даних компанії.
Минулого року найбільші офісні комплекси Microsoft відправили на звалища 3 189 тонн сміття. За новим планом компанії, їх кількість має дійти до нуля за десятиліття.
“Ми прагнемо збільшити здатність наших пристроїв до повторного ремонту і збалансувати це з іншими аспектами виробництва, такими як безпека та довговічність, і, звичайно, найважливішим для нас – конфіденційністю”, – сказав Брайан Янус, генеральний менеджер Microsoft з енергетики та екологічної стабільності.
Плани щодо нуля відходів є частиною головної екологічної мети, яку компанія Microsoft поставила на початку року, – перейти до негативного показника викидів вуглецю до 2030 року. Щоб уповільнити процес змін клімату, компанія оголосила, що виведе з атмосфери більше парникових газів, ніж виробить, до кінця десятиліття, а також зменшить усі викиди вуглецю, що здійснювала за весь період існування Microsoft, до 2050.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас