Уряд України зняв заборону на експорт масок і респіраторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України зняв заборону на експорт масок і респіраторів

Казна та Політика
329
Заборону на експорт засобів індивідуального захисту, що діяла в Україні у зв‘язку із епідемією коронавірусом, знято.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка.
“Заборону на експорт засобів індивідуального захисту знято. Це остання заборона на експорт, яка діяла у зв‘язку з коронавірусом. Це тиха, але важлива новина”, — написав Качка.
Він пояснив, що Мінекономіки і МОЗ дійшли згоди, що на сьогодні можна відійти від заборони до моніторингу експорту. “Уряд підтримав це рішення. Відтак 1 серпня термін дії заборони сплив і не був продовжений”, — йдеться у повідомленні за 3 серпня.
“Від початку карантину для мене було вкрай важливим, щоб заборон не було взагалі, а якщо їх не можна було уникнути, то вони були найменшими. Тому я радію, що Україна їх ввела так мало (ЗІЗи і гречка), заборони були обґрунтовані і ми нарешті відмовилися від цієї практики”, — додав заступник очільника мінекономіки.
Нагадаємо, в першій половині березня уряд України заборонив експорт товарів протиепідеміологічного призначення. Спершу заборона діяла до 1 червня, проте пізніше її було подовжено Кабінетом міністрів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас