Процес оновлення складу НБУ позитивно позначиться на роботі регулятора, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процес оновлення складу НБУ позитивно позначиться на роботі регулятора, - експерт

Казна та Політика
476
Економічний оглядач Юрій Гаврилечко позитивно оцінив зміни в складі правління НБУ, коментуючи звільнення першого заступника голови НБУ Сергія Холода. Про це Гаврилечко пише на своїй сторінці в Facebook.
“Процес оновлення НБУ триває. Сьогодні за власним бажанням звільнився ще один заступник голови НБУ. Тепер у нового голови буде кворум у правлінні, що позитивно позначиться на роботі інституції”, – пише Гаврилечко.
За його словами, переформатування команди регулятора – це необхідний процес як для приватних, так і державних корпорацій, які при призначенні нового СЕО запускають оновлення частини команди.
“Новий час вимагає нових рішень і нових облич. Змінюються і завдання, які стоять перед банківською системою і регулятором. В реальності саме через Covid все більшу роль відінраватиме фінтех, ось-ось буде підписано договір з Міжнародною фінансовою корпорацією про фінансову інклюзію. З 1 липня розпочався новий етап реформи Спліт – перепідпорядкування тисяч небанківських установ НБУ. Для ефективного вирішення цих та інших завдань будуть потрібні люди з новими якостями і навичками”, – підкреслює експерт.
Як відомо, Рада НБУ на своєму засіданні 31 липня 2020 звільнила Сергія Холода з посади заступника голови Національного банку України. Холод написав заяву на звільнення за власним бажанням.
22 липня Рада НБУ призначила на посаду заступника голови НБУ Юрія Гелетія, кандидатуру якого подав новий глава центробанку Кирило Шевченко, замість звільненого в зв’язку з завершенням терміну повноважень Олега Чурія.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас