Android-версія Chrome дозволить підтверджувати платежі за допомогою біометричної аутентифікації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Android-версія Chrome дозволить підтверджувати платежі за допомогою біометричної аутентифікації

Технології&Авто
430
Компанія Google додала кілька інструментів безпеки в браузер Chrome для Android, які допоможуть захистити платіжні дані, збережені користувачем в оглядачі. Тепер користувачі можуть підтверджувати свою особу при здійсненні платежів банківською карткою за допомогою біометричної аутентифікації за відбитками пальців.
Часто користувачі зберігають дані своїх банківських карток в браузері, щоб в майбутньому за допомогою функції автозаповнення швидко вводити їх у відповідні поля під час онлайн-покупок. Однак це не відноситься до CVC-коду карти, який доводиться вводити вручну щоразу. Якщо ж активувати функцію біометричної аутентифікації, то вводити при кожній новій покупці CVC-код більше не буде потрібно. Досить буде зробити це під час першого використання картки, а в подальшому для підтвердження особи потрібно проходження аутентифікації за відбитками пальців.
Активувати біометричну аутентифікацію можна в налаштуваннях Chrome. Зараз інструмент захисту даних банківських карт користувача вже доступний для пристроїв з Windows і Mac, а в найближчі кілька тижнів він буде розгорнутий для користувачів Android-версії Chrome.
Ще одне нововведення, яке незабаром з’явиться в Chrome для Android, стосується способу авторизації на веб-сайтах за допомогою функції автозаповнення. Коли в менеджері паролів браузера збережено дані декількох облікових записів, користувачам доводиться прокручувати поля форми по черзі, щоб вибрати потрібні дані. Тепер же користувачі зможуть відразу вибирати потрібний обліковий запис, який слід використовувати для авторизації на тому чи іншому веб-сайті.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас