British American Tobacco розпочне випробування власної вакцини проти COVID-19 на основі тютюну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British American Tobacco розпочне випробування власної вакцини проти COVID-19 на основі тютюну

Світ
740
Виробник сигарет British American Tobacco (BAT) готується розпочати клінічні випробування свого прототипу вакцини від коронавірусу на основі тютюну.
Як повідомляє Forbes із посиланням на слова директора по маркетингу ВАТ Кінгслі Вітон, компанія з дня на день чекає схвалення Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA).
«Ми налаштовані оптимістично. Це важлива частина нашої стратегії – намагатися і будувати краще завтра», – заявив Вітон.
Про роботу над створенням вакцини компанія оголосила 1 квітня. На той момент йшли доклінічні випробування.
Розробкою вакцини займається біотехнологічна «дочка» British American Tobacco – компанія Kentucky BioProcessing (KBP). Вона використовує власну технологію на основі швидко зростаючого тютюну. Компанія писала, що вакцина на основі тютюну має кілька переваг у порівнянні з більш звичними розробками. За заявою BAT, її вакцина безпечніше, бо тютюн не містить патогенів, які викликають хвороби людей; швидша в створенні, тому що елементи вакцини накопичуються в тютюні за шість тижнів на відміну від кількох місяців при звичних методах; вона залишається стабільною при кімнатній температурі, на відміну від більшості інших, яким можуть знадобитися холодильники; а також вона може викликати імунну відповідь після однієї дози.
Як повідомляє видання, KBP змогла копіювати копію генетичного коду COVID-19 і створила потенційний антиген – субстанцію, яка викликає реакцію імунітету, зокрема – поява антитіл. Цей антиген компанія ввела в рослини тютюну для відтворення. Потім антиген витягли з листя і направили на випробування. BAT розраховувала, що в разі вдалого тестування і при наявності партнерів і держпідтримки можна буде виробляти від одного до трьох млн доз вакцин на тиждень. Тоді компанія писала, що виробництво може початися вже в червні.
Це не єдина тютюнова компанія, яка взялась за розробку вакцини від COVID-19. Речовину на рослинній основі створює також компанія Medicago Inc, яка частково належить Philip Morris International, що випускає сигарети Marlboro. Medicago працює спільно з компанією GlaxoSmithKline.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас